TeraSteel je deo grupacije Teraplast Group, koja je jedan od najvećih proizvođača građevinskog materijala sa rumunskim kapitalom. 

TeraSteel stalno ulaže u tehnološki razvoj i trenutno je u mogućnosti da proizvede pocinkovane profile i termoizolacione panele sa poliuretanskom PUR penom i poliuretanskom nezapaljivom PIR penom, kao i metalni pribor.

Kao član grupacije Teraplast Group, TeraSteel svojim klijentima nudi potpuna rešenja - hale po sistemu "ključ u ruke".  

TeraSteel proizvodni pogon nalazi se na lokaciji Teraplast Industrial Park u Saratelu, u okrugu Bistrita-Nasaud (pogon za proizvodnju termoizolacionih panela) i Bistrita (pogon za proizvodnju pocinkovanih panela). Ovi pogoni su opremljeni najnovijim tehnološkim linijama koje omogućuju dobijanje kvalitetnih proizvoda u smislu tehničkog učinka i estetike.   

Nakon investiranja 7 miliona evra 2017. godine, kompanija TeraSteel je otvorila novu fabriku u Srbiji - TeraSteel DOO. Ovo je prvi proizvodni pogon grupacije Teraplast Group koji se ne nalazi u Rumuniji, ali je takođe i prva rumunska fabrika u potpuno privatnom vlasništvu koja je otvorena u inostranstvu nakon 1990. godine. Investicija je trebalo da kompletira proizvodni kapacitet pogona TeraSteel u Rumuniji. Od marta 2018. godine uvedena je i samostalna proizvodna linija talasastih TRS limova 153-840, a u drugoj polovini 2018. godine počela je i proizvodnja panela sa mineralnom vunom.     

Uz modernu logistiku i IT strukture koje omogućavaju brzo procesovanje i završavanje naloga, kompanija TeraSteel je uspela da se komercijalno razvije i na internom i na međunarodnom nivou na tržištima kao što su Mađarska, Češka, Slovačka, Ukrajina, Moldavija, Austrija, Nemačka, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Švajcarska.  

Danas, kompanija TeraSteel izvozi svoje proizvode u više od 25 zemalja.

Naši proizvodi

TeraSteel proivodi:

 • PUR i PIR sisteme i sisteme termoizolacionih panela od mineralne vune za zidove i krovove

 • Pocinkovane profile tipa Z, C, U i Σ - strukturalne čelične elemente

 • Spojnice za PVC profile

 • TRS 153-840 samostalne talasaste limove

 • Hale po sistemu ključ u ruke

Upotreba termoizolacionih panela i strukturalnih elemenata:

 • Magacini

 • Proizvodne hale

 • Hale za različite usluge (automehaničarske usluge, pranje, male radionice)

 • Hladnjače

 • Montažni moduli (kontejneri)

 • Unutrašnji pregradni zidovi za sve vrste građevina

 • Poljoprivredne i zoološko-tehničke zgrade

 • Stroga higijenska upotreba (laboratorije, farmaceutska industrija)

Usklađenost proizvoda

Prateći važeće zahteve, paneli i strukturalni čelični elementi i pocinkovani profili su sertifikovani za dobijanje oznake.

Grupa TeraPlast je najveći proizvođač građevinskih materijala koji ima rumunski kapital. Ova grupa ima za misiju ponudu efikasnih rešenja za ljude i okolinu svojim visoko kvalitetnim proizvodima i uslugama, tako da je stalno u službi svojih klijenata i partnera, istovremeno posvećena stalnom razvoju.

Ovoj grupi pripadaju: TeraPlast, TeraPlast Mađarska, TeraSteel, TeraSteel Srbija, TeraGlass i Wetterbest.

Sa tradicijom dugom preko 120 godina, TeraPlast Grupa je uvek bila fokusirana na razvoj, inovaciju i održivost. Na taj način grupa sada nudi kompletna rešenja u oblasti građevinarstva kroz šest poslovnih linija: instalacije i prostorno planiranje, stolarski profili, PVC zrna, termoizolacioni paneli, prozori i vrata i metalni crep. TeraSteel Srbija, inaugurisana 2017. godine, prva je proizvodna jedinica otvorena u inostranstvu, posle 1990. godine, sa potpuno rumunskim privatnim kapitalom. Počevši od jula 2008. godine, TeraPlast SA kotira se na Berzi u Bukureštu, pod oznakom TRP.

Grupa TeraPlast je u poslednjih 10 godina uložila više od 100 miliona evra, a nakon razvoja svog izvoznog posla, TeraPlast proizvodi su prisutni u preko 20 evropskih zemalja.